agroapro webapró

Facebook


LÁJKOLJ MINKET A FACEBOOK-ON !

Ajánlott partner:


Kategóriák

Videók


Japán kistraktor videók

Rendszám kistraktorra

 

Eljárási procedúra (piros rendszámért):

Műszaki vizsga előtt meg kell felelni a traktornak a közlekedés szabályainak:
Féklámpa hátul bekötve és index+helyzetjelző,első fényszórók eu. szabványosak,+előre helyzetjelők+féklámpa kapcsoló a fékpedálnál, vontatásnál: vonógömb (fix helyen, nem 3. ponton), utánfutó dugalj

Utánfutó dugalj bekötési rajza:

(anyagköltség lámpák+munkadíj kb. 20.000 Ft)
Szükséges iratok a műszaki vizsgára: Vámpapír, műszaki adatlap,számla vagy adásvételi (akitől vettük az adja)

Ha a traki homlokrakodós ajánlott levenni  a vizsga előtt, mert ha nem +15.000 Ft emelő vizsgát kell tenni rá a műszaki előtt.
1. Műszaki vizsga (KPM=most már NKH = Nemzeti Közlekedési Hatóságnál)
Egyedi forgalomba helyezés (35.640 Ft = 4WD = összkerékhajtásos traktornál,
2 WD = hátsó kerék hajtásos traktornál ez kevesebb összeg)
Időpont kell kérni, mikor lehet menni.

2. Eredetiség vizsgálat (8000 Ft+12.000 Ft =20.000 Ft)
3. Éves biztosítás (8.500 Ft körül, az Allianz biztosítónal a legolcsóbb, amit az tulajdonos fizet, mivel az ő címére küldik ki a csekket)
Ezt lehet az első két ponttal párhuzamosan is intézni. Alvázszámra is lehet kötni. Majd később, amikor már megvan a rendszám, akkor a forgalmi bemutatásával véglegesíthető a biztosítás és ezek után kapja meg az illető az éves vagy választott időtartamú csekket.
4. a behozatali papír fordítása kb. 22.000 Ft

5. Okmányiroda (11.000 Ft+20.000 Ft = 31.000 Ft) Piros rendszám igénylése.

A vizsgához szükséges papírok:

  • Vámpapír
  • Packing list
  • Számla, vagy adásvételi
  • Műszaki adatlap
  • NKH időpontfoglalási papír, amin az alvázszám és a megjelenési időpont van


A piros rendszám kb. 1 hónapos várakozás után van meg.
(Mivel az okmányiroda kiküldi, pl: Japánba a papírokat, hogy tényleg onnan vásárlota a kereskedő vagy magánszemély a traktort).
Ha más országokból lett vásárolva a traktor, akkor ez a várakozási idő lehet kevesebb is !
Törzskönyvet néhány héttel később postán küldik ki. (kb. 2 hét)


Zöld rendszámmal közúton

A lassú jármű kategóriába sorolt járművek piros színű rendszámmal közlekedhetnek. Ez a hatósági jelzés a zöld színű rendszámmal együtt, amit az ideiglenesen forgalomban tartott, mezőgazdasági vagy erdészeti célra használt jármű kaphat - kiskaput jelent az "ügyes" terepjáró és quad tulajdonosok számára.

 
"Fehér alapon, piros betűvel ellátott rendszámot csak lassú jármű, azaz jobbadára olyan, mezőgazdasági és erdészeti célra használt traktor kaphat, melyek tervezési sebessége nem haladja meg a 25 km/h-t. Szintén lassú jármű besorolásba esnek azok a munkagépek - földmunkagépek, kombájnok -, melyeknek tervezési sebessége ugyan meghaladja a 25 km/h-t, de adminisztratív módon ezt a lassú jármű igazolólapjára felvezetett, "Legnagyobb sebesség 25 km/h." záradékkal korlátozzák" - tájékoztatta lapunkat Kiss Katalin, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóreferense. A piros rendszám érvényességi ideje öt év.

Korábban arra is lehetőség volt, hogy a mezőgazdasági járművek E-rendszámmal fél évig ideiglenesen  forgalomba állhassanak, ám egy azóta meghozott BM-rendelet műszaki vizsgához köti a közúti forgalomban való résztvételüket. A 2005. februári gazdademonstráción a gazdák  a szigorú és túlzottan adminisztratív forgalomba helyezési eljárásokat is bírálták, ezért született meg az M-es rendszám. Az új rendszámtáblához az eddigiektől eltérően, a helyi okmányirodán keresztül, a KEKKH-tól való igénylés útján juthatnak az ügyfelek.

 Az M betűs, zöld rendszámot nem járművek,
hanem személyek kapják! (óccsó, nem vontathat, nem kell műszakira vinni)


Megszigorították az M, illetve a zöld-rendszám kiadásának adminisztrációját a sok visszaélés miatt.


Zöld-rendszámot csak a mezőgazdasági (erdészeti, majori) önjáró betakarítógépek tulajdonosai igényelhetik, ha megfelelnek az alábbi zöld rendszámtábla-igénylés feltételeinek és az ezt igazoló okmányokat bemutatják a KPM vizsga állomáson.

Zöld rendszámot csak olyan gazdák igényelhetnek, akiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábban már regisztrált, valamint felelősséget vállal a mezőgazdasági gépek műszaki állapotáért. Ezeket a járműfajtákat - jellegükből adódóan - nem közúti forgalomban történő személy-, vagy teherszállításra, hanem mezőgazdasági, illetve erdészeti tevékenységre gyártották.

Időszakos műszaki megvizsgáláson nem kell részt venniük. A zöld rendszám különlegessége, hogy a tulajdonos személyéhez kapcsolódik, így lehetőség van arra, hogy egy rendszámot - természetesen nem egyidejűleg - több (három) gépen is használjon a gazdálkodó.

A zöld rendszámtáblával használni kívánt járművek adatait a közlekedési igazgatási hatóság az indítási naplóba, annak hitelesítésével egyidejűleg jegyzi be.

Az ideiglenes rendszámtábla kiadásának, használatának, engedélyezésének díja tizenötezer forint, ami tartalmazza ideiglenes forgalomban tartási engedély díját, a rendszámtábla árát és az indítási napló díját is.

A zöld rendszámra jogosult járművek köre elvileg igen szűk. Általában olyan, idénymunkára használt gépek tartoznak ide, mint az arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, szőlőkombájnok, önjáró műtrágya- és szervestrágya-szóró gépek.

A "terepjárókra" nem szerelhető zöld rendszám, tekintettel arra, hogy ezek a járművek nem számítanak lassú járműnek - így mezőgazdasági erőgépnek sem. Mégis, némi internetes kutakodás után számos olyan quadot, UAZ-t és Land Rovert találhatunk, melyeket zöld rendszámmal kínálnak eladásra.


A zöld-rendszám igénylésének menete:


Területileg illetékes gépjármű műszaki vizsgaállomáson, a gépudvarban minősítő vizsgálatra be kell mutatni a mezőgazdasági gépet, így elkerülhető, hogy olyan járműre rakják fel a rendszámot, amire nem lehet.

 

Az itt kapott műszaki igazoló lappal kell elmenni a területileg illetékes okmányirodába, ahol az igénylést kitöltve a megfelelő illetékek befizetésével, a kérelem elbírálása után elvihető a zöld rendszám-tábla.

 

Figyelem! Az okmányirodában a rendszámtáblára igényléséhez a jogosultságot okmánnyal kell igazolni.

 

Az igazoló okmányok: mezőgazdasági őstermelői igazolvány, vagy MVH regisztrációs szám, vagy vállalkozói igazolvány, ahol fel van tüntetve a mezőgazdasági, vagy erdészeti tevékenység, vagy hiteles cégbejegyzés másolata, amelyen szintén fel van tüntetve a mező-, vagy erdőgazdasági tevékenység.

(Összeállította: Dr. Paál Sándor KPE-KPSZ Központi Iroda)

 

Nálunk a piros rendszám ügyintézés díja 150.000 Ft., melynek összetétele a következő:
Azért ennyi , mert mi meg minden kereskedő pluszban fizet az okmányirodai ügyintézésért.
(ami nálunk 45.000 Ft)
fordítási díj, behozatali papírt (számlát), ami angol nyelvű, 1 db oldal kb. 22.000 Ft
műszaki vizsga: 35.000 Ft
eredetvizsgálat: 20.000 Ft
vontató gömb szám beütés: 10.000 Ft
szállítási díj oda-vissza a vizsgahelyszínére és a telephely között: 3000 Ft
lámpabekötés: 10.000 Ft
lámpa búrák, fékkapcsoló, vezeték, vezetékelosztó doboz, utánfutó csatlakozó dugalj. 5000 Ft

És akkor én miért is dolgoztam ? ( 0 Ft-ért ??? mielőtt valakiben felmerülne a kérdés, hogy mi vagy valaki is lehúzza az embereket a vizsgáztatással, de ez nem nekünk üzlet, hanem valaki másnak, akit állam bácsinak hívnak.
De egyébként nem akarok senkit megbántani ! Egyébként a vizsgáztatás nem is a mi érdekünk, hanem akinek kell !
Egy kötelező dolog, egy szükséges rossz !)

Mi (az Idea Traktor KFT. CSAK a nálunk vásárolt japán kistraktorok vizsgáztatását, piros rendszámoztatását vállaljuk !
Más járművekét nem !)

Remélem a fenti írás hasznára vált önnek !
Örülök, ha segíthettem !

Üdvözlettel:
Lakatos Róbert
06/70-613-81-73
Idea Traktor Kft.

Frissítve ezen oldal: 2016.12.23

 

 
Webáruház készítés és bérlés

0.12 mp