agroapro webapró

Belépés

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Facebook


LÁJKOLJ MINKET A FACEBOOK-ON !

Ajánlott partner:


Kategóriák

Videók


Japán kistraktor videók

Kistraktorok előnyei

 


A kistraktor első előnye a többi haszongépjárművel szemben, hogy olcsó és ráadásul könnyű beszerezni magán célokra, mint a kert vagy egy saját szőlőhegy felszántása vagy vetése és hasonlók. A kistraktor ezek mellett remek szállító eszköz is, ha ahhoz egy megfelelő utánfutót, illetve pótkocsit csatlakoztatunk. A főleg a mezőgazdasági területeken és falvakban érdekelt a szántóföldek miatt. A kistraktor mellesleg egyaránt olyan hasznos lehet szántásra, vetésre vagy akár aratásra, mint a nagyobb társai. Nem kell tehát mindig nagy munkagépekben gondolkodni, mert gyakran elég egy kistraktor is.

 

A kistraktorok és a traktorok körében ezek mellett igen elterjedt a japán kistraktor, mely mindig konténeres, szervizelt és felújított állapotban kapható a haszongépjármű kereskedésekben. Általában egy használt kistraktor ugyan olyan jól teljesít a munkaterepekre, mint egy vadonatúj ezért nem mindig kell feltétlenül egy új kistraktorban gondolkodnunk. A lehet dízel vagy benzines, de a gázolajos kistraktor is igen keresett a traktorok körében. A kistraktor a meghajtását tekintve lehet 2 vagy 4 kerék meghajtású, de az utóbbihoz érdemesebb egy erősebb teljesítményűt nézni. A kistraktor a felfüggesztését tekintve lehet 2 és 3 ponton felfüggesztett.

Ezek mellet mindig állítható a nyomatás, ami azt határozza meg, hogy mondjuk éppen milyen sűrűn vagy durván akarunk feltúrni vagy felekézni egy földet. A kistraktor átlagos teljesítménye 10-50 LE között mozog. A kardán kihajtása 3 és 4 fokozatú. Mindezeket egybevéve az általános alkalmazási területek közé tartoznak a kommunális, kertészeti és farmer munkáknak az ellátása. Ide értendő a szőlő, virágok, gyümölcsök, állattartó telepek és települések gondozása. A kistraktor tehát egy ezermester annyi mindenre jó.

A másik nagy előnye, hogy a kipufogójuk elfordítható 90 fokkal és ezáltal a kistraktor még a korlátozott magasságú terepeken is jól használható és irányítható.


Japán kistraktorok műszaki paraméterei:

Dizel üzem, (fogyasztás 0,6 - 1,5 liter / h gázolaj fogyasztás)

2 - 4 kerék hajtás
(kapcsolható)

2 - 3 pont felfüggeszté
s

Állítható nyomtáv


12 - 45 LE teljesítmény


Gyári talajmaró


Kardán kihajtás
3 - 4 fokzatú

200 - 1500 üzemórá
t használt gépek


Alkalmazási területek:

Általános kertészeti, kommunális és farmer munkák ellátására , (mint szőlő, gyümölcsös, virágkertészet, állattartó telepek, fóliák, település és sport létesítmények gondozása stb).
Talajmunkákhoz, hótoláshoz, nehéz csatolt eszközök vontatásához a négy kerék hajtás javasolt.
Könnyű vontatmányok, szűk fordulót igénylő manőverek esetén a két kerék hajtású traktor nyújtja a jobb megoldást.
A kipufogó 90 fokkal elfordítható, így a gép korlátozott magasságú terepen is használható.
Webáruház készítés és bérlés

0.12 mp